Platebutikken Tiger

Independent record store based in Oslo.
Ships internationally

— Hours —
11 - 18 (17)

Hammersborggata 18, 0181 Oslo
tiger@tigernet.no // +47 47 45 00 89

Display prices in:

Register account

Cart ( 0 NOK )

Your cart is empty

I Rove

FYSISK FORMAT Oct 19th 2009 CD
49 NOK
Dispatches: today Buy


Etter tre fullengdere, et knippe sjutommere og fem europaturneer faller plutselig alt på plass for Årabrot. Til tross for sin ubendige kompromissløshet er Årabrot iferd med å bli den dominerende kraften på dagens norske metal scene. Det som tilsynelatende var utilgjengelig viser seg å være bredt anlagt og forførende på en basal og god måte.

I Rove er Årabrots debut på Fysisk Format og starten på en ny fase i bandets histore. Ikke ulikt et av Motorpsycho's musikalske høydepunkt - Mountain EPen - er dette et monstrøst og ambisiøst stykke metall i langformat. Mens den foregående utgivelsen, AbsoluteNegativism, dro veksler på klassisk norsk blackmetal er I Rove's sludgedoom denne gang mer i slekt med det hypnotiske mørket til band som Swans og Throbbing Gristle.

Teksten på I Rove tar for seg en Raskolnikov-aktig figur i en pesende febervandring gjennom sjelens trange smug til steder hvor kåtskap og galskap brenner gjennom ryggmargen og tar kontroll over lemmene. Hvem har vel ikke selv en gang vært ute og lusket på nattestid?

I tillegg til I Rove låten inneholder EPen også coverlåta "Money Will Roll Right In" og festslageren The Serpent.