Platebutikken Tiger

Independent record store based in Oslo.
Ships internationally

— Hours —
11 - 18 (17)

Hammersborggata 18, 0181 Oslo
tiger@tigernet.no // +47 47 45 00 89

Display prices in:

Register account

Cart ( 0 NOK )

Your cart is empty

Gjennom Veggene

FYSISK FORMAT Apr 26th 2010 CD
49 NOK
-49%
25 NOK
Dispatches: tomorrow Buy


All genuint god musikk kommer fra lukkede miljøer og mennesker som er ute av takt med den rådende norm. Enten det er blues fra slitne rygger på plantasjene eller den politiske pønkråkken fra Blitz, er det et fellestrekk at de som står utenfor samfunnet har noe å si oss. Knuste Ruter er her for å fortelle oss noen sannhetens ord.

Knuste Ruters debutalbum Gjennom Veggene handler i likhet med all god pønkråkk om slossing. Først og fremst slossing mot overmakta - loven, politiet og etterdilterne. Men man hytter også knyttneven mot egen selvdestruktivitet, mot de indre demonene og paranoiaen som holder oss nede. Flere av tekstene tar også for seg tidas ugjenkallelige gang og forgjengeligheten ingen av oss unnslipper. Kanskje er tradisjonstro videreføring av opprørsånden det eneste som virker mot tidspesten?

Dette høres tungsindig ut sier du? Da skal du høre at hver låt er spekket med klassiske gitarlicks og melodier som avslører at bak det dystopiske ytre strømmer blod med folkelig smak som vil ut til alle og enhver som kjenner det dirre i lilletåa når rytmene setter inn.

Til tross for at Knuste Ruter er en gjeng pønkere og avvikere, er det en ting de er bankende streite på: Musikken skal være unison, presis og gjennomført etter alle kunstens regler slik tradisjonen har foreskrevet det. De gamle vet best og i dette tilfellet er de gamle bølga av hardcoreband som tordnet ut av Blitz på 80-tallet: Stengte Dører, So Much Hate, Kafka Prosess, Life... But How to Live It, lista er lang. Her er ingen illusjoner om originalitet, bare respekt, ærbødighet og godt håndverk.

Gamlekara får forøvrig gjort seg gjeldene på skiva: Riffet på "Der du er" ble gitt bort i bursdagsgave til gitarist Mr. Møkk fra Børre Løvik (RIP) som spilte i Stengte Dører og So Much Hate. Stengte Dører-vokalist Hasse Brinck har også bidratt med tekst på denne låta, samt "Far vel videre" og "Skrik".

Gjennom Veggene ble innspilt av bandet sjøl i Januar og Februar 2010 i Endless Tinnitus og mikset av Eystein Hopland (So Much Hate, Jokke & Valentinerne, Bøyen Beng) i Endless Studio Februar 2010. Mastra av Fridtjof A. Lindemann hos Strype Audio.

Knuste Ruter er Ole Odør (trommer), Mr.Møkk (gitar), K. (vokal) og T.Bastard (bass).

Silja Starbo (Bøyen Beng) spiller fele på "Der du er".

All tekst og musikk av Knuste Ruter, unntatt: "Far vel videre" og "Skrik" Tekst: Hasse Brinck Musikk: Knuste Ruter
"Der du er" Tekst: Hasse Brinck Musikk: Børre Løvik/Knuste Ruter "Ensom Støtte" Tekst St.Faen/Knuste Ruter