Platebutikken Tiger

Independent record store based in Oslo.
Ships internationally

— Hours —
11 - 18 (17)

Hammersborggata 18, 0181 Oslo
tiger@tigernet.no // +47 47 45 00 89

Display prices in:

Register account

Cart ( 0 NOK )

Your cart is empty

UFO 666

RECORDED RECORDS Oct 29th 2011
Vinyl


Det tok bare fire år fra innspilling til utgivelse! Jimbo Jones gikk i studio og like etterpå var bandet dødt.

Det var i 2003 at fire unge menn fra Nord-Norge møttes i Trondheim for å spille Rock. Punk Rock med et snev av psycedelia. Og litt stoner. Og litt garasjerock...

Svett, testestorondynket og bokstavelig talt nakent! Vokalist Max Boner greide ikke å skjule sin personlige fascinasjon for kropp og seksualitet da han sto naken på scenen og utførte oralsex på en gutt som hadde forvillet seg inn på en av bandets konserter i Harstad. Til tross for mangel på kulturstøtte og andre statlige frynsegoder insisterte bandet likevel på å turnere for egen maskin og spilte seg rundt i Norge for et stadig voksende publikum. Men der andre norske band søker relativ trygghet, forutsigbarhet og sjansen til å klare seg økonomisk, hadde Jimbo Jones helt andre planer. Fare, irrasjonalitet, tvilsom kollektiv impulskontroll og manglende framtidsplanlegging var mer i bandets ånd.

I 2005 la Jimbo Jones ut på en tre uker lang turne med konserter hver eneste dag. I reiseruta ble det lagt inn seks strategiske konserter i Nord-Norge som skulle subsidiere turneens siste fase, nemlig øst Europa! En utslitt bandbuss tilbakela over 600 mil mellom Tromsø og Litauen for å påbegynne det som i diplomatiske ordelag kan omtales som "en vel eksotisk reise gjennom Latvia, Litauen og Finland".

Norsk media fattet plutselig interesse for bandet og blant annet kjørte Lydverket en daglig telefondagbok fra turneen i Øst. Bandet valgte å IKKE fortelle om alvorlige trusler fra nazister, arrangører bevæpnet med stålrør, honorar på størrelse med ei norsk spritflaske, og møte med et persongalleri som får norske søppel-pønkere til å fremstå som gjennomsnittlige BI-studenter.

Med en EP-utgivelse og nesten 100 konserter bak seg var Jimbo Jones våren 2007 klar for å spille inn debutalbum. Bandet fikk fokusert sitt personlige, sosiale og musikalske kaos og gått i studio for å hamre inn det som både skulle bli bandets debutalbum og gravskrift. Ser man forbi all utageringen, skandalene og homopornofilm-innspillingene, fremstår bandet på dette albumet slik som de bør, og kommer, til å bli husket: kongerikets ypperste fremførere av breibeint rock i selskap med punkens energi og psykeldeliaens galskap i en salig legering av bensin, krutt, hanekam og pott!

Etter skiveinnspillinga falt bandet rett og slett sammen og medlemmene ble spredt over hele landet. Også dette fullstendig i bandets ånd: jobben var gjort og orgasmen var over.

Det skulle ta fire år før plateselskapet Recorded Records fikk snusen i innspillingen. Plateselskapet insisterte på å fullfinansiere utgivelsen. Bandet lot seg true/overtale/lokke på de premissene at plata skulle gis ut på 180g vinyl, ha et cover som var uforsvarlig dyrt og trykkes i et svært begrenset opplag.

Bare 270 plater ble trykket. Den radioaktive space-punken kan nå strømme inn i platestiften! Plata er også lagt opp for gratis nedlasting på www.jimbo-jones.com

Jimbo Jones er død. Lenge Leve Jimbo Jones!