Platebutikken Tiger

Independent record store based in Oslo.
Ships internationally

— Hours —
11 - 18 (17)

Hammersborggata 18, 0181 Oslo
tiger@tigernet.no // +47 47 45 00 89

Display prices in:

Register account

Cart ( 0 NOK )

Your cart is empty

Mæsscr

FYSISK FORMAT Aug 31st 2012
Vinyl
149 NOK
BuyI sin elveårige eksistens har noiserockerne i Årabrot vært et skiftende og uhåndgripelig orkester. Stadig i endring og stadig i opposisjon, gjerne mot seg selv. Gjennom årene har de vært innom mangt et sidespor, men sjeldent så underlig som Mæsscr. Med piano, pumpeorgler og hvesende, hviskende vokal som verktøy, elter Årabrot frem et musikalsk landskap som sender ugne signaler om seksualitet, vold og moral.

I tillegg til to nyskrevne låter, har Årabrot gjort nytolkninger av Lee Hazlewood-låten "Poor Man" og Death in June-låtene "Kukuku" og "The Honour of Silence".

-Death in June har vært et referansepunkt for Årabrot i mange år, sier Kjetil Nernes. Den isolerte atmosfæren og utskuddsestetikken tiltaler oss. Vi har gjort "Kukuku" live i en årrekke og sammen med Honour of Silence passet det inn tematisk. Sammen med Lee Hazlewood's hardkokte cowboy-realisme i "Poor Man" og vår egen utforskning av middelaldersk tortur og sadisme i den Gilles de Rais-inspirerte The Baron, utgjør låtene i Mæsscr et verk dedikert til menneskets lugubrigheter, det Bjørneboe kalte menneskets bestialitet.

Innspillingene er delvis gjort på amerikansk og svensk jord, men hovedinnspillingene, miksing og samling av løse tråder har blitt gjort i August 2011 i Malabar studio av Emil Nikolaisen, kjent fra Serena Maneesh. Medvirkende musikere, i tillegg til Årabrotkjernen, er Magnus Nymo (gong), Karin Park (fløyte og piano) og Emil Nikolaisen (gitar, harmonium, støy).

-Vi ser på Emil som en hemmelig tredjepart i Årabrot. Den usynlige som virkeliggjør ideene.

Mæsscr er nok en ultimat utgytelse fra et band som aldri slutter å ubehage.