Platebutikken Tiger

Independent record store based in Oslo.
Ships internationally

— Hours —
11 - 18 (17)

Hammersborggata 18, 0181 Oslo
tiger@tigernet.no // +47 47 45 00 89

Display prices in:

Register account

Cart ( 0 NOK )

Your cart is empty

Snakereigns

FYSISK FORMAT Oct 26th 2012
Vinyl
179 NOK
Buy


Snakereigns er tittelen på Okkultokratis andre album. Albumet er spilt inn av Emil Nikolaisen fra Serena Maneesh i Malabar Studio i Oslo og består av ni låter av uggen rocknroll - spilt med punk-holdning på heavymetal utstyr.

Okkultokrati er et usosialt punk-rock band med bakgrunn fra tapelabelen Ormeyngel og ungdomsgjengen Black Hole Crew. Black Hole Crew består av Haust, Dark Times og andre band som ikke er redd for å stille seg utenfor det norske kompisrock-hegemoniet.

Debutskiva No Light For Mass ble sluppet på Fysisk Format i 2010 og viste et band med mot og vilje til avstå fra den sosialdemokratisk internaliserte sortmetallen ("Det er typisk norsk å være god!"). Gjennom solid turnering i Europa og voksende oppmerksomhet fra pressen, har Okkultokrati sakte bygd seg et renommé som et av norges mest spennende og uforutsigbare band.

"Plata skiller seg ut musikalsk ved at vi brukte ti ganger så lang tid på innspillingen som sist gang, var bedre forberedt, mer innøvd, og så videre. Pluss esset i ermet, selve sukaten i pølsa, som var Emil Nikolaisen." sier vokalist Tarblack til musikktidsskriftet Gaffa og fortsetter:

"Tekstmessig er forskjellen at der forrige plate handlet om new age, åndelighet, astralvirkelighet og mystikk, handler den nye om endelig dommedag, å bryte syklusen, bryte med livet, bryte med gjenfødelse. Bare fullstendig og komplett undergang og fortapelse. Både fysisk, emosjonelt og personlig. Slutt på sivilisasjonen, slutt på jorden, slutt på universet. Spreng hele skiten bort."

Første singelen No Ouroboros oppsummerer både tematikken og soundet på skiva og ble omtalt av Brooklyn Vegan som "definitely rooted in punk, but in the same way that Venom and Motorhead is."

I tillegg til sin kunstneriske visjon og tekniske kyndighet, bidrar Emil Nikolaisen også med sologitar på Let the Sun Recieve Her King, Nothing Awaits og I Thought of Demons. Den sistnevnte gjestes også av Haust-vokalist Vebjørn Guttormsgaard Møllberg.

Musikalsk og ideologisk er Snakereigns er stort skritt frem for Okkultokrati. Hymner av basstunge gitarer bæres frem på et primitivt maskineri av punkrytmer og gir lytteren en opplevelse av å være på kant med den hellige planen. Lydveggenes blinde resonans jager lytteren inn i universets undergang:
"Null, void, blank and emptiness
nothing awaits in the new world"
(Fra sistesporet Nothing Awaits)

Omslaget er laget av Esben Titland som også stod bak Hausts Ride the Relapse og Black Hole Xmass spliten

SNAKEREIGNS ER UTE I HELE VERDEN PÅ ALLE FORMATER 26/10