Platebutikken Tiger

Independent record store based in Oslo.
Ships internationally

— Hours —
11 - 18 (17)

Hammersborggata 18, 0181 Oslo
tiger@tigernet.no // +47 47 45 00 89

Display prices in:

Register account

Cart ( 0 NOK )

Your cart is empty

Spaces And Species Vol.1

LEYNAR Aug 20th 2012
Vinyl


Elin Øyen Vister aka Child of Klang, kunstner, komponist og dj, debuterer på eget plateselskap med albumet: Soundscape Røst- Spaces and Species Vol I.

Skiva er en unik samling med vakre og detaljerte feltopptak og soundscapes, fra Røst - øygruppa ytterst i Lofoten, Nordland. Elin Øyen Vister har gjennom sitt pågående prosjektet Soundscape Røst, samlet inn timevis av lydmateriale i løpet av 2010 og 2011. Materialet har blitt et voksende arkiv som danner grunnlaget for plateutgivelsen og flere lydinstallasjoner og lydskulpturer hun har skapt det siste året. "Soundscape Røst - The Listening Lounge", som vises t.o.m. 3.juni som en del av utstillinga "Soundings 2" på Museet for Samtidskunst i Roskilde og den interaktve lydskulpturen "Play Kittiwake" som deltar på den omreisende gruppeustillingen "Horizonic- Unfolding Space Through Sound Art, kurert av ArtNord.

Soundscape Røst -- "Soundscape Røst - Lydmiljø Røst" er et tverrfaglig kunstprosjekt med hovedfokus på lyd, som ønsker å dokumentere og belyse den sårbare tilstanden til sjøfuglbestander på Røst, og som samtidig utforsker og dokumenterer lyd-miljøet på Røst. Høsten 2009 flytta Elin Øyen Vister til Kjerringøy i Nordland hvor hun begynte å jobbe med felttopptak som grunnlaget i sin kunstneriske praksis. Interessen for sjøfugl, arktiske lydmiljøer og kyskulturhistorie var ikke ny, men flere års bekymringsmeldinger fra sjøfugl forsker Tycho Anker-Nilssen (NINA) i media, førte til at hun bestemte seg for å reise til akkurat Røst for og dokumentere hvordan lydmiljøene forandrer seg når sjøfuglbestandene går ned. Røst har et lydmiljø som speiler en øy med en levende kyst kultur og hvor fisket fortsatt er levebrødet for mesteparten befolkninga på denne øya ute i havet med knappe 600 beboere.

Her er det ikke oljeindustrien som gir folk arbeidsplasser, det er skreien, tørrfisken og lokalkulturen. Albumet lytter til et lite øyeblikk av historien. Det ønsker ikke å representere virkeligheten, men vil gjerne dele lytteopplevelse med verden.
Soundscape Røst -Spaces And Species Vol I er første utgivelse i serien med samme navn. Vol I fokuserer mest på lydmiljøer fra de rike fuglefjellene og vi hører mindre av folkelivet.

Albumet slippes på 180 gram vinyl og på digital nedlastning via Øyen Visters nystartede plateselskap Leynar Recordings. Leynar Recordings, har tatt sitt navn fra en svart strand på Færøyene, betyr hemmelighet og er et plateselskap for eksperimentell musikk og lydkunst.