Platebutikken Tiger

Independent record store based in Oslo.
Ships internationally

— Hours —
11 - 18 (17)

Hammersborggata 18, 0181 Oslo
tiger@tigernet.no // +47 47 45 00 89

Display prices in:

Register account

Cart ( 0 NOK )

Your cart is empty

Girl Hate

FYSISK FORMAT Nov 16th 2012 Vinyl
59 NOK
Dispatches: today Buy


Dark Times har sitt utspring i det lukkede Black Hole Crew miljøet (Haust, Okkultokrati mfl.) og har med kun en sjutommer og en kassettdemo rukket å få mye blest. De ble opphauset av NME og Brooklyn Vegan etter Bylarm ifjor og er det første norske bandet som har blitt profilert med et langt intervju i den amerikanske punkrock-bibelen Maximum RocknRoll.

Bandet består av gitarist og vokalist AK og trommis Rikke som begge har bakgrunn fra Radio Novas musikkprogram Bra Trommis. Barytongitarist Sebastian Rusten har gjort seg bemerket som illustratør, bla. for flere av Okkultokratis utgivelser og Dark Times' første sjutommer.

Dark Times er ren musikalsk glød og lidenskap. Korte, kontante låter hvor ingenting får komme i veien for agendaen. Bandets stilfullt monokrome og nådeløst presise amalgam av nowave/støyrock og hardcore punk har ført til sammenligninger med Black Flag, eller de tidlige skivene til Sonic Youth, Mudhoney og PJ Harvey, alt etter hvilke preferanser man har. Ubesudlet av det urnorske jaget etter terping og kompetanse er Dark Times bandet som blodet til å koke blant alle som liker hard og rå rock.

Tittelsporet Girl Hate tar for seg hvordan jenter læres opp til å sammeligne seg med hverandre og brygge opp til hat og fiendskap, de tre andre låtene tar for seg likegyldighet, Oslos alternative musikkbransje og personlige demoner.

Omslaget er laget av den tyske tegneserieskaperen Maren Karlson Mer fra henne her

Utgivelsen er produsert av Pål Bredrup fra Okkultokrati og Haust Dark Times on Facebook Tumblr Bandcamp