Background
Tigernet logo
Getimage id954

Sleep Tall

(Black Vinyl) VINYL
€17.13
File under: 
Punk  ›  Hardcore

Label: 

(Black Vinyl) VINYL: 

EAN: 

7041889501069

Catalog number: 

FY069LP

Release date: 

26.04.2013

Info: 

Tiden er endelig moden for HARABALLs debutalbum Sleep Tall!



HARABALL er resultatet av den frydefulle friksjonen som oppstår når blodharry ex-straightedgere og highbrow elitist-punkere starter band sammen. Sjutommerene Frowns vs Downs og The Rope, samt en vinnerrekke av noen konserter har gjort at HARABALL på knappe to år har manifestert seg som et av Fysisk Formats fremste band. HARABALL spiller spissfindig og ultra-konsistent Old School Hardcore - sjangeren med verdens farligste musikkpoliti.



Men HARABALL ser seg ikke over skulderen: I kraft av sine fem medlemmer består bandet av over 50 år med praktisk utøvelse av hardcore-faget. De eier sjangeren. Bassist Vegard og gitarist William har spilt i Norges mest beryktede straight edge hardcore band, Tiebreak, inntil de ble oppløst i en tornado av slossing og maskulin kjærlighet. Kort tid etter startet William, trommis Daniel, gitarist Trond og vokalist Jon Eivind Fairfuck, som ga ut den første singelen på det toneangivende danske plateselskapet Kick n Punch records (Regulations, Amdi Petersens Armé). Fairfuck avsluttet med mye unfinished business i bagasjen og etter 10 år med lobbyvirksomhet fra William ble HARABALL virkelighet i 2011 når bandets gitarmaestro og produsent Trond Mjøen fikk friminutt fra de seriøse rockebandene Euroboys og Mirror Lakes. Nå står vi ved kulminasjonen av alt dette: HARABALLs debutalbum: Sleep Tall!



Sleep Tall består av 15 høypotente låter skrevet etter formelen "Maksimal musikalsk energieffekt per sekund". Hvert av de blytunge riffene som ble jammet frem på lokalet har blitt dissekrert under mikroskop og rekonstruert til de musikalske sjokkbølgene som idag kan bevitnes. Hver enkelt av tekstlinjene som boblet opp fra bandets sumpaktige underbevissthet har blitt brukket ned i sine fonetiske bestanddeler før de igjen blir spyttet ut av høytalerene. Hadde ikke disse gutta lagd hardcore hadde de jobbet for NASA eller bygd katedraler. Muligens nokså stygge, men oppsiktsvekkende!



Tekstene på skiva tar for seg små og store hverdagslige frustrasjoner. "Well, That Passed" om forandringene i livet: --Fra å være stolt over å stemme, deretter skamme seg over å ikke gjøre det, før skammen til sist går over, sier vokalist og tekstforfatter Jon Eivind som også er inne på lignende tematikk i tittellåta Sleep Tall: -En låt om å være så lite som mulig i en tid da alle skal være mest mulig. En hyllest til søvn, det eneste virkelig meningsfulle jeg vet om.

Got the gift of not caring, skills in evasion
In life as in work I preach moderation
Proud of who I'm not, what I don't do or say
This is all i want, this is all I need, so don't bother me

Videre tar førstesingelen "Jeremy Smoked" opp lignende tematikk: -Dette er en låt om å ta kontroll og gi faen, noe man stadig må lære på nytt. Men vi har positivitet i låtene også, fortsetter Jon Eivind, som den sporty låta Meat 'n' Spirit som tar for seg gleden, adrenalinen/adrenalinet? og lagånden som oppstår idet man skal partere og grille et par "long pigs" (kannibalslang for menneske)!



Skiva er innspilt i legendariske Crystal Canyon av bandet selv og bandets gitarist Trond Mjøen står også for mixen. Eneste innspill utenfra er Anders Møller fra Anal Babes som fikk stille opp trommemikkene og Chris Samson som fikk mastre.



Omslaget er laget Esra Caroline Røise som også stod bak omslagene på de to første sjutommerene. I Esra har de klassiske hardcore-illustratørene Raymond Pettibon (Black Flag, Minutemen) og Tesco Vee (Meatmen) fått en åndssøster!



Sleep Tall er ingen hyllest til Bad Brains, Black Flag og Minor Threat, men en kompetent foredling av en sjanger som de fleste misforstår. HARABALL hypervitaliserer sjangeren og har selvtillit nok til å rendyrke det essensielle: God gammaldags hardkokt nytelse!



HARABALL skal ut på Europaturne med labelkompisene i HAUST i Juni