Platebutikken Tiger

Independent record store based in Oslo.
Ships internationally

— Hours —
11 - 18 (17)

Hammersborggata 18, 0181 Oslo
tiger@tigernet.no // +47 47 45 00 89

Display prices in:

Register account

Cart ( 0 NOK )

Your cart is empty

Moon Relay

FYSISK FORMAT Sep 05th 2014
Vinyl
119 NOK
Buy


Moon Relay er en kvartett bestående av to gitarer, to trommemaskiner, perkusjon og bass. Alt blir traktert av unge musikere fra Oslos musikalske undergrunnsverden, med bakgrunn fra alt fra Jenny Hvals avant-pop til støyrock og minimalistisk frijazz. Det selvtitulerte debutalbumet er oppfølger til en ultralimitert 12" og er innspilt i Malabar Studio av Bodø-guttene Martin Bowitz og Jørgen Smådal Larssen. Disse står også bak innspillingene til Lukestar, Kråkesølv, Cold Mailman og Fysisk Formats post-metall flaggskip Kollwitz.

Moon Relays musikalske misjon er å revitalisere instrumental rock. De beveger seg bort fra velkjente post-rock mønstre og tar inn signaler fra hinsidige lydverdener og pionerene innen nowave, kraut, surf og jazz.

Noen ganger fremkaller musikken følelsen av mystisk science-fiction og møtet med det ukjente. Andre ganger en følelse av vertigo, lignende dekektimen på sitt mest forstyrrende. Samtidig er rytmene motoriske, eggende og jordnære.

Improvisasjon og intuisjon har vært en sentral del av låtskrivingen, men likevel føles det som om musikken er lagt opp etter strenge, usagte lover. Slik skaper Moon Relay musikk som er både sparsom og assosiasjonsrik.

Enten man opplever Moon Relay i den den kollektive ekstasen under konsertene deres eller man lytter i ensom fordypelse, utsettes man for en kraft som er både utenomjordisk og tiltrekkende.