Platebutikken Tiger

Independent record store based in Oslo.
Ships internationally

— Hours —
11 - 18 (17)

Hammersborggata 18, 0181 Oslo
tiger@tigernet.no // +47 47 45 00 89

Display prices in:

Register account

Cart ( 0 NOK )

Your cart is empty

I Modi

FYSISK FORMAT Oct 13th 2014
Vinyl


Mellom innspillingen og utgivelsen av I Modi, linedanset Årabrot mellom liv og død. Like før bandet skulle ut på nok en tokt på de britiske øyer, ble hovedskikkelsen Kjetil Nernes diagnosert med kreft. Nå er Årabrot tilbake: en svulst fattigere, 35 systing rikere over halsen og mer skamløse enn noen gang før. 13. oktober slippes minialbumet I Modi, et lugubert renessanseverk som har blitt omskrevet til seks spor med industriell og majestetisk rock ’n’ roll.

Langt, langt ute i den svenske ødemarka står et forlatt kapell, overtatt av Årabrot som både hjem og kunstnerisk operasjonssentral. De harde trebenkene som i årevis var befolket av angrende syndere har nå måttet vike for tårn av forsterkere, trommer og cymbaler. Sommeren 2014 ble det trange kirkerommet åstedet for innspillingen av to beslektede album: Årabrots I Modi ble foreviget, tett etterfulgt av Okkultokratis Night Jerks.

I Modi følger opp fjorårets like usømmelige minialbum Murder As Art tematisk, men er utstyrt med hardere skyts for anledningen. Medvirkende på minialbumet er blant annet medlemmer av Okkultokrati og Haust, electronica-kameleonen Karin Park, studioproduksjon av rockeprinsen Milton von Krogh (Pirate Love) i tillegg til en lojal Årabrot-kollaboratør: dronealkymisten Stian Skagen (concept.virus).

Denne orgien av uttrykk sementerer I Modi som et unikum i Årabrot-katalogen. Rått har det vært masser av, men aldri så klamt og hett som her. Erotikk er tidløst, noe som vises i de lyriske referansene. I Modi spenner seg fra romerparader med fallosfigurer til vår tids snusk. Alt enes i et Årabrot med ingen tid å miste og en bestialsk musikkarv å kreve tilbake.

Utgivelsen kommer med et 8 siders hefte i LP-størrelse med voksentegninger av Johannes Høie som også står for omslagsillustrasjonen.