Background
Tigernet logo
Getimage id810

Eurokrjem

Vinyl
€17.13
File under: 
Pop/Rock  ›  Indie

Label: 

Vinyl: 

EAN: 

7041889501816

Catalog number: 

FY086LP

Release date: 

05.06.2015

Info: 

Vinner av Spellemannsprisen 2015 i kategorien "Rock"

"Enhver musikkelskers villeste drøm. Dette er så bra at vi snakker PARADIGMESKIFTE. Våger alt, vinner alt."
-Fenriz, 2015

6/6 i Natt&Dag
10/10 i Ny Musikk Hver Dag
5/6 i VG
5/6 i Dagsavisen
Bred og rosende omtale i Morgenbladet og Dagens Næringsliv

Det finnes band som med lekende selvfølgelighet forener de ytterste motsetninger. Det finnes band som i sin natur er for brede og skamløse for nisjene, samtidig som de har en distinkt aura av å være i opposisjon til det etablerte. Det finnes band som takket være musikkens urkraft får alle som kommer i kontakt med dem til bryte ut i spontan sang, applaus og hemningsløs dans. Beglomeg er et sånt band.

Septetten Beglomeg spilte sin første konsert på Dansens Hus i 2009 og har siden den gang sluppet to tolvtommere og holdt en rekke vidgjetne konserter i inn og utland. Sent i 2014 slapp de singelen "The Man" som i DNs ord "surkler og freser som om selve musikken er funnet opp på ny". Dette ble fulgt opp av videoen og parfymen "Eau de Cologne" som andre forsmak fra det forestående debutalbumet "Eurokrjem" som skal slippes 5. juni på Fysisk Format.

Beglomeg burde ikke avfeies som fjas selv om de opptrer dekadent og outrert. De kler seg og oppfører seg flamboyant med et gemytt som fra en forvrengt paralell virkelighet. Herfra sender de tvetydige signaler i alle kanter og utstråler en svett og glad vitalitet. Men man kan vanskelig la være å la seg rive med av den stramme musikaliteten i samspillet og enkeltutøverenes prestasjoner, enten det er de smakfulle og salige synthene, de medrivende sax-riffene, den svevende trompeten, eller bass- og trommespillets dødelige funk-driv. "Ustreit, men fjellstøtt" som Klassekampens Martin Bjørnersen ordla seg.

Eurokrjem er produsert av Druekjernen, mikset av Tropical Contact High (Ådne Meisfjord – 120 days) og mastret av Christian Obermayer hos Strype Audio. Totalt utgjør albumet ni omfangsrike spor og for de som vil spille sjanger-bingo byr Eurokrjem på store utsikter til gevinst: Mest åpenbart vil det kanskje være å satse på kortet med den utvidede rock-merkelappen - rock ispedd progdisco og new-age. Gruppen selv oppgir de selvoppfunnede sjangrene dizzie listening, svartjenka og eurohåp. Sistnevnte, en mer vulgær form for new-age, kan leses om i manifestet "Let me tell you about Eurohope"

Tracklist: 

1. Hvem skal dømme egentlig?
2. Mystik Face
3. Eau de Cologne
4. Lepje Eurokrjem Brjoder
5. The Endless River
6. The Land of 1,000 Snakes: Present Universe/Moon Skin Licknata
7. The Land of 1,000 Snakes: The Man
8. The Land of 1,000 Snakes: The Land
9. The Land of 1,000 Snakes: The Snakes
10. Vi Lever