Background
Tigernet logo
Getimage id879
152731

Hypno

Vinyl
€17.13
File under: 
Punk  ›  Hardcore

Label: 

Vinyl: 

EAN: 

7041889506064

Catalog number: 

FY115LP

Release date: 

20.04.2018

Info: 

5'er banden Haraball fra Kongsberg slår tilbake med album nr tre på Fysisk Format: HYPNO!
De to første skivene ble hyllet av punk presse verden over for sin nådeløst presise og kjappe hardcore, men denne gang blir lytterne utsatt for en litt annerledes musikalsk reise:

"Det tok lang tid å få ferdig Hypno. Vi begynte på en oppfølger til Half Tux, men gikk lei halvveis og begynte å fjerne alt som låt hardcore. Låtene er lengre og mer støyete, og Trond har fått seg synth. Men selv med da capos, lysere toner og flerstemt kor låter det fortsatt stygt og asosialt" er vokalist Jon Eivind Eriksens oppsummering. "Som før prøver vi å gjøre låtene mest mulig dumme. Vi er jo bare aper, tross alt."

Innholdsmessig har også bandet gjort noen justeringer:
"Tekstmessig har 'ballet fått seg et lite slag på baugen og har beveget seg fra eksistensialisme til science fiction og fantasy. Det er mer Twilight Zone enn Camus. Tittelkuttet tar for se frykten for å våkne opp en morgen forvandlet til en gris. Den følelsen når du står der foran speilet og hyler og snøfter er noe alle kan relatere seg til. Paranoia Eggs handler om å prøve å forklare en sulten rotte at øynene dine ikke er egg. Hog Peni er mer nedpå jorda, en låt om band som vasker føttene til publikum."

HYPNO er innspilt og mikset av Haraball-gitaristen Trond Mjøen og mastret av Chris Sansom. Omslaget er, som alltid, tegnet av Esra Røise.

"Hypno er uten tvil det sterkeste vi har levert, og vi gruer oss allerede til å skulle toppe det her. Dette er livsfarlige låter og anbefales egentlig ingen" er Jon Eivinds avsluttende kommentar.

Tracklist: 

TRACKLIST
1. Intro
2. Hog Peni
3. Coyotes
4. Bacterion
5. White Chickens
6. Blücher
7. Hypno
8. The Pit
9. Authority Magnet
10. Paranoia Eggs
11. Potatoes