Background
Tigernet logo
Getimage id425

Soft Drop

Vinyl
€13.69
CD
Sold out
File under: 
Pop/Rock  ›  Indie

Vinyl: 

Catalog number: 

TM01LP

Release date: 

26.10.2018

CD: 

EAN: 

6439896350328

Catalog number: 

TM01CD

Release date: 

07.09.2018

Info: 

5/6 GAFFA
5/6 BT
4/6 Klassekampen

‘Soft Drop’ handler om gruppementalitet og fremmedgjøring. Både tekstene og produksjonen. Jeg har alltid likt lyden og stemningen til skisser og førsteutkast bedre enn ferdiginnspilte sanger. Ofte kan jeg høre en sang jeg syntes er fin, men bli så skuffet over at innspillingen er så polert og «riktig» at jeg ikke helt klarer å like sangen. Tekstene på albumet handler om gruppementalitet og fremmedgjøring, og jeg tenkte mye på dette også i produksjonen. - Tuva Hellum Marschhäuser

Tuvaband, soloprosjektet til låtskriver og musiker Tuva Hellum Marschhäuser, gir ut sitt debut album, ‘Soft Drop’, den 7. september. Albumet gis ut på det amerikanske plateselskapet AntiFragile Music, som drives av Lou Reeds tidligere manager, Caroline Australia, og musikkforlaget Just Isn’t Music/Ninja Tune.

I 2018 har Tuvaband turnert i Europa og spilt på bransjefestivalene Eurosonic og The Great Escape, og skal senere i år spille på Iceland Airwaves. I sommer spiller Tuva med musikere blant annet på Berlin Midsommarfestival, Love&Peace, Klubbdagen på Øyafestivalen, Perfect Sounds Forever, og skal varme opp for First Aid Kit i Leipzig.

Tuva har selv skrevet og produsert sitt debut album, og har fått hjelp av Philip Shaw Bova (Feist) til mixing og mastering. På debut albumet ‘Soft Drop’ har Tuva beholdt det minimalistiske lydbildet som på tidligere utgivelser, men produsert en røffere lyd. Innspillingen av albumet er en blanding av førsteutkast og preproduksjon-versjoner.