Platebutikken Tiger

Independent record store based in Oslo.
Ships internationally

— Hours —
12 - 18 (17)

Hammersborggata 18, 0181 Oslo
tiger@tigernet.no // +47 47 45 00 89

Display prices in:

Cart ( 0 NOK )

Your cart is empty

Levitating Disk

METRONOMICON AUDIO May 10th 2010
CD


Center of the Universe er navnet Jørgen Skjulstad aka Sissyfus bruker når han skal lage poplåter som er så lette og fine at de praktisk talt svever av seg selv. Mr. Skjulstad er en sann musikkens trollmann og en av de definerende personene i Norges popundergrunn idag. Ved siden av Center of the Universe er han også den sentrale drivkraften bak det kritikerroste orkesteret Now We've Got Members og plateselskapet Metronomicon Audio (Magnus Moriarty™, Koppen, Truls And The Trees, Hanny).

Etter at Center of the Universe ferdigstilte sin trilogi om tid og rom ifjor, startet en ny fase i Center of the Universe evolusjonen. Nostalgisk elektronikk, naive popmelodier, progrockmystikk og vaggende østlige folkrytmer har gått sammen til en syntese som er påfallende direkte og umiddelbar. Lytteren geleides vennlig inn i Center of the Universes verden av pastoral elektropop, fylt av detaljrike dansende melodier og rytmer og tillates sanslige lyster man aldri ellers ville tillatt seg i andre musikkformer. Med singelen Now, and in the Future som det mest umiddelbare argumentet, slår Levitating Disk fast at vi har med å gjøre en musiker og lydkonstruktør som våger å være mer tilgjengelig og mer utfordrende enn han eller noen andre har vært før.

At det er et popmusikalsk storverk vi snakker om her bevises av det faktum at skiva kan zippes ned til 428 floppydisker (som avbildet på coveret).

Alle låtene ble skrevet mellom år 99 og år 9 og ble redigert, omskrevet og gjeninnspilt i år 9 på Metronopolis og Ghettonomicon.

Omslag av Yokoland!