Platebutikken Tiger

Independent record store based in Oslo.
Ships internationally

— Hours —
12 - 18 (17)

Hammersborggata 18, 0181 Oslo
tiger@tigernet.no // +47 47 45 00 89

Display prices in:

Cart ( 0 NOK )

Your cart is empty

Relax; The Mountain Will Come To You

KRÅKESØLV RECORDS Oct 04th 2010
CD
79 NOK
Buy


Cold Mailman er et musikalsk kollektiv med medlemmer fra Lukestar, Kollwitz og The Spectacle. Hele bandet er opprinnelig fra Bodø, men har base i Oslo. Cold Mailman hadde sine formative år tidlig på 2000-tallet da låtskriver, vokalist og gitarist Ivar Bowitz flyttet til hovedstaden for å avtjene sivil verneplikt. Den gang var Cold Mailman et soloprosjekt og på debuten Finally Succumbs to Exhaustion fra 2006 er det med noen få hederlige unntak Ivar som trekker i alle trådene.

De siste årene har imidlertid Cold Mailman blitt mer bandorientert, slik man f.eks. kan høre dem på deres andre fullengder How to Escape Cause and Effect fra 2008. Her ble lo-fi-eksegesene fra Finally Succumbs byttet ut med større arrangementer og profesjonell studiolyd

Med Relax; the Mountain Will Come to You starter et nytt kapittel i Cold Mailman´s historie.
Låtskriverkunsten og nerven i Cold Mailman har modnet og foredlet seg samtidig som lydarbeidet har blitt viet mer oppmerksomhet. Bandets bassist, Martin Bowitz har de siste årene opparbeidet seg et sterkt rykte som lydtekniker bla med Kråkesølv og Kollwitz´ debutalbum. Sammen med låtskriver og bror Ivar, har Martin nøysomt innspilt og sydd i hop en lettere men samtidig mer intrikat versjon av Cold Mailman, et hjemmesnekra lydunivers hvor Ivars vokal bæres frem av orkestrerte indiegitarer og skiftende rytmemønstre.

Tekstene til Ivar Bowitz er et kapittel for seg selv. Det skal godt gjøres å finne andre norske artister som skriver så nyansert og fargerikt på engelsk som Cold Mailman gjør. Låtene nærmest bobler over av popkulturelle referanser, mystikk og snodige ordspill, fremført med en tilbakelent innlevelse som gjør at ordene trasker ut av høyttalerne og tar bolig i marg og ben.

Ikke mindre enn tre singler har varslet dette albumet og bandet har lagt bak seg et år med mye radiospilling, utenlandsk blogghype og konsertvirksomhet i land og strand. Cold Mailman er også et av de første bandene som er bekreftet til årets Bylarm.