Platebutikken Tiger

Independent record store based in Oslo.
Ships internationally

— Hours —
12 - 18 (17)

Hammersborggata 18, 0181 Oslo
tiger@tigernet.no // +47 47 45 00 89

Display prices in:

Cart ( 0 NOK )

Your cart is empty

Goonfight

FORLIKSRÅDET Oct 18th 2010
CD
79 NOK
Buy


- Brenner det?
Dette var den første tilbakemeldingen Goonfight fikk etter sin aller første konsert. Det lukta bokstavelig talt brent i den utsolgte rockeklubben. Den andre tilbakemeldingen var: "Det er lukta av ekte rock".

Etter konserter jorda rundt, plateutgivelser, skitne punkeklubber, overnatting i øst-europeiske landbruksåkre, backpacking bak den kinesiske mur, Dagsrevy reportasje, spellemannspris, håndgemeng med tyske feminister og et tiår i diverse band fra undergrunnseliten står medlemme i Goonfight igjen sterkere enn noen gang.

Jomfruplaten til Goonfight kan sammenlignes med et anfall. Musikken er hektisk og de ti låtene går unna på under halvtimen. En heftig miks av fandenivoldsk strengetraktering og vanvittige skifter i tempo og stemning er verktøy plassert på det stødigste stativet låtsnekkere benytter seg av. Med bakgrunn fra band som Bonk, Beezewax, Lukestar, Kaospilot og det legendariske Smorgasbord har Goonfight samlet trådene fra disse bandene og spilt inn et album som aldri vil samle støv i platesamlingen.

Tekstene handler om alt fra verdensrommet til småkryp, fra kald krig til sosiale relasjoner, den evige kjærligheten og afrikanske frihetsforkjempere.

Albumet ble spilt inn live i henholdvis Observatoriet av Kenneth Ishak og på Forliksrådet av bandet selv. Magnus Nielsen aka Magnus Moriarty™ (Now we got members, Meta Forever, Thulsa Doom, Lukestar) har lagt fiolin og theremin, mens Thomas Bratlie (Rumble in Rhodos) har lagt perkusjon.

Platen er mikset og mastret av Fridtjof A. Lindeman.