Background
Tigernet logo
Getimage id834

Scandinavia

Vinyl
€17.13
File under: 
Pop/Rock  ›  Indie

Label: 

Vinyl: 

EAN: 

7041889501274

Catalog number: 

FYR002LP

Release date: 

26.07.2013

Info: 

King Midas' Scandinavia låter like visjonært i dag som da den kom ut for ti år siden
- Knut Schreiner, Morgenbladet 2010

Fin reutgivelse av denne milenniumsklassikeren med oppusset cover og åtte sider fanzine med nedlastingskode inkludert.
Scandinavia befinner seg i en egen klasse. Med sin ungdommelige kreativitet og naive ambisjon er den lyden av et av Norges mest spennende band i fri flyt. Inspirert av alt fra minimalistisk tysk techno via forfatteren Christopher Isherwood til Donald Duck følger innfallene hverandre tett, og musikken kan til tider minne mer om en bisarr kunstinstallasjon enn et tradisjonellt popalbum. Allikevel inneholder Scandinavia mange av King Midas beste øyeblikk som låtskrivere.

Originalversjonen av High on Dallas Freeway (som ble en hit i 2001 i en remikset versjon) er fortsatt en av de mest episke låtene fra slutten av milleniumet, og hører man på Death in Oslo og tittelsporet, åpenbarer det seg et band med stødig håndlag. King Midas kunstpop er lo-fi og ambisiøs på en gang og fusjonerer elektronika, lounge-jazz, psykedelia og blues på en måte ingen band gjorde det i Norge - den gang som idag.

Spilt inn, mikset og produsert av bandet selv på en analog åttespors-spiller i Berlin og på Bryn i Oslo, kan man ved gjennomlytting lett se for seg at forholdene var både trange og kummerlige. Det er en klaustrofobisk desperasjon over mange av arrangementene, en strenghet som er høres eksotisk ut sammenlignet med dagens grenseløse digitale studioer.

Utgivelsesåret sammenfaller dessuten nokså eksakt med tidspunktet hvor internett gjorde grunnleggende endringer i måten vi konsumerte musikk på og alt ble tilgjengelig for alle. Man kan undre seg om ikke Scandinavia kan utropes til den siste undergrunnsutgivelsen i Norge?

Tracklist: 

1. Party Sequence
2. Why Am I Dancing?
3. Long Hair
4. Der Weg zum Erfolg
5. Harbour Angels
6. High on Dallas Freeway
7. Living Room
8. Sonja's Africa
9. Scandinavia
10. The Kiruna War
11. Beestung
12. Gas Station
13. Death in Oslo
14. Sechlettes