Platebutikken Tiger

Independent record store based in Oslo.
Ships internationally

— Opening Hours —
12 - 17

Hammersborggata 18, 0181 Oslo
tiger@tigernet.no // +47 47 45 00 89

Display prices in:

Cart ( 0 NOK )

Your cart is empty

Evergreens With A Beat

Jansen Records May 02nd 2014
Vinyl
79 NOK
Buy


Den første soloutgivelsen til norske Per Øvdir, mer kjent for offentligheten som Perry Dear, bassist i den framgansrike beat-gruppa Peter Berry and The Shake Set.

Å oppnå suksess som solo-bassist er usannsynlig, med mindre du heter Jet Harris fra The Shadows.

"Denne plata er en personlig ambisjon for meg, og jeg syns det er helt fantastisk at den blir gitt ut. Jets suksess har åpenbart inspirert meg mye, men husk at Bobby Taylor fra Chris Farlowes Thunderbirds prøvde på det samme, og plata hans forsvant som dugg for sola, til tross for at hans versjon av Temptation er like bra som hva som helst på hitlistene i dag."

Som tittelen henspiller på, er dette en samling av evergreens med en beat. EP-en starter med Ved Rondane fra Edvard Griegs Opus 33, et beat-arrangement med Fender VI i forgrunnen. Den neste er Always, skrevet av Irving Berlin i 1925, som en bryllupsgave til sin kone. "På en av turene våre til Sverige hørte vi Ken Levi & The Phantoms spille den, og jeg må innrømme at min versjon i store deler er basert på deres tolkning."

Side to starter med et smell. Jeg vedder på at du aldri før har hørt The Way You Look Tonight på denne måten. Perry forklarer: "Vi hadde det rett og slett veldig gøy med denne. Produsent Milton von Krogh lekte litt med utstyret i studioet, og vi oppdaget at noen av effektene han laget skapte et Telstar-uttrykk, så vi bestemte oss for å gjøre låten i den stilen. Vi syns begge at The Tornados er fantastiske, og dessuten ga det meg muligheten til å spille orgel også."

EP-en avsluttes med Maria fra West Side Story, som inneholder det jeg trodde var Fender VI nok en gang, men jeg ble korrigert av Perry: "På denne bruker jeg faktisk en Burns Split Sound seks-strengersbass. Jeg hørte først denne låten i pop-versjon med den danske gruppa Melvis & His Gentlemen, og ble helt fascinert av den. En annen bra versjon er med Sounds Incorporated, så jeg kommer nok til å få hard konkurranse", ler Perry, mens han intetanende oppsummerer essensen av dagens popindustri; konkurranse.

Så vær så god - fire spor med en ambisiøs ung mann. Avhengig av hvordan du ser på det, er dette enten nye og spennende versjoner av gamle klassikere, eller ureglementær tukling med musikkarven vår. La oss bare håpe at denne plata vil bidra til å utvide den musikalske horisonten til dagens ungdom.