Platebutikken Tiger

Independent record store based in Oslo.
Ships internationally

— Opening Hours —
12 - 17

Hammersborggata 18, 0181 Oslo
tiger@tigernet.no // +47 47 45 00 89

Display prices in:

Cart ( 0 NOK )

Your cart is empty
CD
149 NOK
Buy

Charlie Engstrand Sommar (64 år) er en svensk artist bosatt i Delsbo, opprinnelig fra Stockholm. Nå er han ute med sitt 4. soloalbum, "Bortom orden".
Selv om han har holdt på i flere tiår er han foreløpig kun kjent blant en håndfull entusiaster, hvorav halvparten er blant Sveriges fremste artister.

Hør hva de mente om hans forrige plate "Kärlek på svenska" (2010):

”Det kommer att bli årets skiva 2010.” Stefan Sundström

”Det kan vara lätt att tänka att det är sånger som tillhör en annan tid, men det är sånger bortom tid.” Toni Holgersson

”Charlies texter är så enkla, och ändå finns det ingen som kan skriva såna metaforer som honom. Texterna är abstrakta och ändå jättetydliga. Jag fattar inte hur han gör. Jag vill skriva som dig, Charlie - hur gör du?” Nina Ramsby

Musikken er lavmælt, bortsett fra utbruddet i låta "Död åt var poet", og lett å kalle visesang. Samtidig er det noe mer. Kanskje som den svenske journalisten Tore S. Börjesson skriver i platas teksthefte: "Nån vill säkert kalla det för visa. Men jag är bekvämare med det mera öppna begreppet singer/songwriter. Tom Waits, Leonard Cohen, Bob Dylan, Lou Reed, som de låter i somliga av sina ballader, är sådant jag tänker på. Charlie låter inte direkt som dem, han låter som ingen annan, men där finns ett släktskap. Det är på den nivån han är som låtskrivare."

Musikken er 100 % svensk, men gis ut på norske Dead Microphone Records. Vi i DMR er blant Charlies største fans, og har hatt ham over til Oslo for fire konserter siden 2011. Da vi fikk vite at han hadde et ferdig innspilt album ingen ville gi ut, klarte vi til slutt ikke å la være å gjøre noe med det. Det var jo som å snuble over en skatt som bare lå der. Noen måtte da ta den opp? Men nei - den ble bare liggende. Da startet vi et plateselskap! Folk trenger slik musikk. Musikk hvor alt overflødig er renset vekk. Sanger destillert gjennom et langt, levd liv. Ut kommer ordene som treffer rett i hjertet og de vakreste melodier: en styrkedrikk for den som låner ut sitt øre og sinn. Som Tore S. Börjesson skrev om den forrige plata: "Ingen ironi. Inga poser. Ingen jargong. Bara allvar. Bara bra."