Platebutikken Tiger

Independent record store based in Oslo.
Ships internationally

— Opening Hours —
12 - 17

Hammersborggata 18, 0181 Oslo
tiger@tigernet.no // +47 47 45 00 89

Display prices in:

Cart ( 0 NOK )

Your cart is empty

Rags & Silks

NAME MUSIC & PUBLISHING Mar 10th 2016
Vinyl

Sammen med den prisbelønte komponisten og fiolinisten Ola Kvernberg og trommeslager Erik Nylander tolker Kirsti Huke nå noen av sine favoritt-coverlåter på albumet «Rags&Silks». Trioen «Kirsti, Ola & Erik» spiller på dette albumet låter av Nick Cave, ABBA, the Beach Boys, Tom Waits, Nick Drake, Massive Attack, og Lou Reed / The Velvet Underground. Disse låtene er sju av musikernes felles favoritter, og de har, med en enorm respekt i bunn, plukket dem fra hverandre og med bruk av kreativ arrangering og instrumentering satt dem varsomt sammen igjen, som skjøre relikvier.

«Kirsti,Ola&Erik» ble dannet basert på musikernes felles referanser og uttrykk. I en årrekke har de hatt et tett musikalsk samarbeid og et nært kameratskap. Nylander spiller både i Ola Kvernberg trio og Kirsti Huke kvartett. Nylander og Huke medvirker også i Kvernbergs siste store verk, «Mechanical Fair».

Kirsti Huke mottok spellemannpris i 2014, og ble utnevnt til Sør Trøndelag fylkeskunstner samme år. Hun har som sanger alltid beveget seg og produsert musikk innenfor forskjellige sjangre, med et stort musikalsk overskudd.

Ola Kvernberg mottok i 2012 spellemannpris og i 2013 Amandaprisen for beste filmmusikk. I tillegg til å være en virtous fiolinist, har han de senere år også utmerket seg som en briljant komponist og arrangør.

Erik Nylander er en ettertraktet og hyppig brukt trommeslager innenfor flere genre. Han er kjent for sitt genuine beat, sitt musikalske uttrykk og sin klare estetikk. Han har utgitt sin egen soloplate og medvirker på en rekke album. Kunstmaler Lars Elling overveldet «Kirsti,Ola&Erik» med å gi dem carte blanche på sine kunstverk til coveromslag, valget falt da på verkene «Undivided Estates» og «Falling Dream», to malerier som tok pusten fra musikerne.

Sporliste:
1. The Day Before You Came (Björn Ulvaeus / Benny Andersson)
2. God Only Knows (Brian Wilson/Tony Asher)
3. Lonely (Tom Waits)
4. Riverman (Nick Drake)
5. Into My Arms (Nick Cave)
6. Teardrop (Massive Attack / Elizabeth Fraser)
7. All Tomorrows Parties (Lou Reed)