Platebutikken Tiger

Independent record store based in Oslo.
Ships internationally

— Opening Hours —
12 - 17

Hammersborggata 18, 0181 Oslo
tiger@tigernet.no // +47 47 45 00 89

Display prices in:

Cart ( 0 NOK )

Your cart is empty

Clockwork

FYRLYD RECORDS Jun 07th 2013
CD
159 NOK
Buy

På Lars Jakob Rudjords debutalbum “Clockwork” er det pianistens egen musikk som står i fokus: Melodisk og iørefallende instrumentalmusikk med en tydelig Rudjord-signatur. Med seg på plata har han Katrine Schiøtt på cello og Adrian Fiskum Myhr på kontrabass. Uttrykket har røtter i det "nordiske soundet", men også tydelige linjer til samtidsmusikk, populærmusikk og klassisk kammermusikk,

"Amazing sonics and intriguing music [...] this is my pick for the best thing I've heard this year" (The Vinyl Anachronist (US)

"Lars Jakob Rudjord skaper unike lydandskap" (Tor Hammerø, NO)

"Håndverket på dette albumet er perfekt. Strålende album!" (Ragazzi Music, DE)

"Syvert is Lonely, a song that rings with clarity and shows how Nordic Jazz expressionism can result in sharp imagery, eyes wide open" (Bird Is The Worm, US)

"Anslaget är filmiskt och tonerna flödar fram i bilder där varje komposition utgör en berättelse i sig, där skog, djupa vatten och milsvida skogar är rekvisita" (Soundofmusic, SE)

- Jeg vokste opp på den forblåste Listahalvøya på sørvestlandskysten, og i mange av låtene kan man nok ane et sus av vinden, en stripe av lyset eller et glimt av landskapet herfra. Men jeg henter også inspirasjon utenifra, som i «Kina Glissando», som ble til etter en turné i Beijing, eller «Visa från Sandberget» som nærmest har blitt en hommage til Jan Johansson, forteller Rudjord.

Pianisten har bidratt på flere plateutgivelser og spilt en rekke konserter over hele verden de siste årene, bla sammen med Karl Seglem og Ingvild Koksvik.

«Clockwork» ble spilt inn i IsitArt Studios i de dype svenske skoger.