Platebutikken Tiger

Independent record store based in Oslo.
Ships internationally

— Opening Hours —
12 - 17

Hammersborggata 18, 0181 Oslo
tiger@tigernet.no // +47 47 45 00 89

Display prices in:

Cart ( 0 NOK )

Your cart is empty

Blood On Your Hands

HOCUS POCUS RECORDS Nov 17th 2017
CD
149 NOK
Buy21.04.2017 er Benedicte Brænden endelig klar med sitt andre album ”Blood On Your Hands”. En god blanding av country og rockabilly, smeltet sammen til en mørk americanaplate. Den er spilt inn i Studio Paradiso med Christian Engfelt som tekniker, han har også produsert og mikset plata sammen med Brænden.

I søken etter ny sound fikk Benedicte med seg rytmeseksjonen fra rockabillybandet The Lucky Bullets; Stian Nybru og Svein Åge Lade Lillehamre. I tillegg har hun med seg gitaristene Stian Jørgen Sveen (Lucky Lips) og Ian F. Johannessen (Big Truck, Billy T Band, A11). Det er også flere av norges dyktigste musikere som gjester denne plata, blant annet David Wallumrød (Bjørn Eidsvåg, Knut Reiersrud, Jarle Bernhoft), Anne Marit Bergheim (Katzenjammer), Signe Marie Rustad, Malin Pettersen (Lucky Lips), Anders Kregnes Hansen (KORK, Operaorkesteret) og Simen Blostrupmoen Mølmen (Bendik Brænne, Los Plantronics).

Benedicte skriver gode låter med en spennende vri på tekstene. Hun skriver det meste selv, men har samarbeidet med sin mann Christopher Bricknell Lindahl (The Carburetors), og Martin Hagfors (HGH, Meg og Kammeraten Min) på noen av låtene.

”Blood On Your Hands” er et album som har begge beina godt plantet i countrysjangeren, men er allikevel innom mange andre sjangere på veien, noe som gir henne et særegent sound, i tillegg til hennes karakteristiske stemme.

Debutalbumet ”Doghouse Rose” kom i 2012 og fikk god mottagelse av pressen:

"Benedicte Brænden er et av de nye navnene det virkelig er verdt å merke seg."

- Klassekampen, Tom Skjeklesæther

"Doghouse Rose er et solid album. Samlet sett er disse låtene såpass sterke at jeg tør påstå at dette står ikke tilbake for noe annet i denne sjangeren"

- NRK P1, Bård Ose

"Solodebuten Doghouse Rose er en vital, allsidig og sprudlende honky tonk-godbit som også er passe røff i kantene."

-Aftenposten, Svein Andersen