Platebutikken Tiger

Independent record store based in Oslo.
Ships internationally

— Hours —
12 - 18 (17)

Hammersborggata 18, 0181 Oslo
tiger@tigernet.no // +47 47 45 00 89

Display prices in:

Cart ( 0 NOK )

Your cart is empty

For Folk Flest

VOICES OF WONDER Mar 24th 2017
Books & Zines
299 NOK
Buy

Hans Martin Austestad har høstet gode kritikker og tilsynelatende funnet trygg grunn med bluegrass i ryggen med spellemannsnominerte grupper som Earlybird Stringband og Løkki. Men Austestad har også medvirket som sidemann og joker på et dusin forskjellige utgivelser i vidt forskjellige uttrykk.


Han er utdannet jazzsanger, låtskriver og strengeinstrumentalist, og er kanskje mest kjent for radiosinglene "Liten Bygd", "Slag For Slag" og "Få No Radioen På" fra debutalbumet Med Rentersrente (2015).

24. mars 2017 er han aktuell med en ny, konseptuell, utgivelse. En hardback bok og cd-album som omhandler fremmedfrykt og rasisme.

-------------------
"Eg ville lage ei utgjeving om noko eg brenner sterkt for. Flyktningar. Eg er misjonærbarn, og har vakse opp i Hong Kong med foreldre som jobba med flyktningar i kjølvatnet av Vietnamkrigen. Eg, og fleire med meg, meiner at det offentlege ordskiftet om innvandring og flyktningar er på eit historisk lavmål. Så eg ville skrive om fremmedfrykt og fordommar
i Norge. Om sympati og empati. Om frykt for endring. Bruke mine eigne erfaringer og perspektiv og skrive om samfunnet me lever i, framfor å skrive om meg sjølv og mitt indre følelsesliv.

For å få dette til i stor nok rekkevidde ville eg gjere meir enn å lage musikk. Me var i studio og spelte inn låtar med band, men undervegs skreiv eg kortforteljingar og tok bilder om tematikken. Tok portrett av flyktningar som ville medvirke. Eg samla også bilder i familiealbum, frå Hong Kong og flyktningleiren der. Eg låste meg inn på eit lite studiorom i Stavanger, og på eit kontor i kvadraturen i Oslo, og spelte inn låter med over 100 overdubs. Gjorde nokre låtar heilt solo, nokre med hjelp frå dyktige medmusikarar.

Men eg følte det mangla perspektiv, så eg spurte hjelpearbeidar, Linda Kjosaas, og fribyforfattar Sanaa Aoun, frå Damaskus, om å bidra med tekstar. Dei gav meg verdifulle, kraftige, tekstar frå verkelegheita.

Dei ulike sidene ved utgjevinga kommenterar kvarandre. Låtar har blitt til basert på tekster, og motsett. Bilder blander seg med. Eg tenker på det som ei slags svingdør av ei utgjeving. Du kan gå rundt i den og sjå inn i dei andre romma, som også går rundt. Håper den kan få folk til å reflektere litt, digge litt, tenke på folk dei kjenner, og
har kjent, korleis ting er og korleis ting var, og ta seg ein empatisk timeout.

Eg kaller det for ei platebok. Det høyrast heftig ut når eg beskriver det i ettertid, men eg trur det låter og ser ordinært og overkommeleg ut for andre. Men for meg har dette vore ein skikkeleg maraton."
---------------------

Austestads musikalske univers kretser rundt pop/rock sjangerlek med inspirasjon fra de siste 60 årene. Legg til bluegrass og folk, som har blitt hans varemerke, og du får en fengende blanding av avanserte folkpoplåter med skiftende rytmer og stemninger. Eller slik Dagbladets anmelder oppsummerte debututgivelsen «Takk for at du synger på norsk, Austestad.»

----------------------
Tracklist CD:

1 1983
2 I Fremmede Land
3 Eg Får Besøk
4 Tenk At Me Gadd
5 Angrefrist
6 Fugleskremsler
7 Turist
8 Kjem Oss Ikkje Lenger
9 2013
10 Mørkredd