Platebutikken Tiger

Independent record store based in Oslo.
Ships internationally

— Opening Hours —
12 - 17

Hammersborggata 18, 0181 Oslo
tiger@tigernet.no // +47 47 45 00 89

Display prices in:

Cart ( 0 NOK )

Your cart is empty

The Witches of Finnmark

DIGER Feb 02nd 2018
CD

Dette albumet er det første i en trilogi inspirert av boka ”Ved porten til Helvete” av historiker Rune Blix Hagen. Hekseprosessene i Finnmark var særdeles grusomme på 1600-tallet, og historiene fra denne tida er både groteske og fascinerende på samme tid.

”Hekseprosessene i Finnmark på 1600-tallet var en av Europas verste og mest brutale menneskeforfølgelser. Nordområdene var porten til Satans rike og et eneste stort drivhus for hekseri og gudsbespottelse, lød anklagen. Over 90 mennesker ble dømt til døden som trollfolk.

Her er deres historier samlet for første gang. Hekseprosessene var rettssaker der særlig kvinner ble beskyldt, forfulgt og dømt for «djevelske» former for magi. Det særegne ved prosessene i Finnmark lå i omfanget, brutaliteten, innholdet av djevellære i tilståelsene samt det samiske innslaget. Denne historien viser oss i hvilken grad hekseprosessene skiller seg ut i forhold til tilsvarende former for menneskeforfølgelse i Norge og andre europeiske land.”
kilde: https://www.cappelendamm.no/_ved-porten-til-helvete-rune-blix-hagen-9788202314460

Musikken på albumet henter elementer fra norsk folkemusikk, blues, progrock, jazz og klassisk musikk. Inspirert av band/artister som Mike Oldfield, Genesis, King Crimson, Al DiMeola, Yngwie Malmsteen, Jeff Beck, Joe Bonamassa m.fl. , gjør dette til en spennende musikalsk reise satt opp mot et historisk bakteppe. Anders Buaas har jobbet med denne musikken som et sideprosjekt over flere år, og det vil som sagt slippes del2 og del3 av trilogien senere.

Anders Buaas (f.1974) er gitarist, komponist og produsent fra Larvik. Han har en lang karriere bak seg i norsk musikkliv, tidligere via band som Gjørmebryterne, Bløff, Absolute Steel og Jernskjegg, som alle har gitt ut album, og også som turnégitarist for Paul DiAnno (Iron Maiden) og Tim Ripper Owens (Judas Priest). På ”The Witches of Finnmark” gjør han 100% sin egen greie, mest for sin egen del, men også i håp om at musikken kan treffe et større publikum.

All music written, arranged and produced by Anders Buaas except Til Ungdommen written by Otto Mortensen. Copyright © Edition Egtved, København

Recorded at Anders Buaas Studio 2016/2017.
Mastered by Simon Gibson at Abbey Road Studios, London

Anders Buaas – all guitars, keyboards, effects
Rune Erling Pedersen – drums
Are Gogstad – bass

Cover art by Yannick Bouchard, ”old witch”