Platebutikken Tiger

Independent record store based in Oslo.
Ships internationally

— Opening Hours —
12 - 17

Hammersborggata 18, 0181 Oslo
tiger@tigernet.no // +47 47 45 00 89

Display prices in:

Cart ( 0 NOK )

Your cart is empty

The Wine-Dark Sea

INDIE RECORDINGS Feb 23rd 2018
CD
149 NOK
Buy

London-baserte The Osiris Club er tilbake med oppfølgeren til sin 2014 debut. «The Wine-Dark Sea» følger i samme fotspor og ligger i krysningspunktet mellom progressiv rock, metal og post-punk. De 9 sporene er inspirert av tegneserier og horror, og tar deg med på en psykedelisk sonisk reise.

Andrew Prestidge (trommis og hovedkomponist) om inspirasjonen til albumet: «Selv om vi var stolte over debutalbumet så følte vi at vi måtte strekke oss lenger på det nye albumet, både når det gjaldt tekst og komposisjon. Flere av låtene er inspirert av de sære horrorhistoriene skrevet av Robert Aickman og H. P. Lovecraft. Vi ville ha en litt skummel, illevarslende atmosfære – den samme som man kunne finne på King Crimson eller Genesis sine utgivelser fra 1970.» Vokalist/bassist Sean Cooper tilføyer: «Vi ville prøve å skape en musikalsk motpart til det apokalyptiske, helheimske temaet fra våre favoritter innen fiktive verdener. Samtidig beholdt vi en sterk melodisk kjerne i arrangementene, for selv det dypeste mørke vil alltid trenger å bli balansert ut i elementer av lys.»

Albumet er spilt inn og mikset i Subsonic Society Studios i Oslo hvor bandet jobbet med produsent Anders Møller (Myrkur, Ulver). Ulver’s Kristoffer Rygg er også med som gjestevokal på spor nr 2, «Island of Stone».

Med ny line up er The Osiris Club den beste utgaven av seg selv på denne utgivelsen som de tar med på veien i 2018. Turnedatoer er TBA.

Sporliste:

  1. Wormwood Grange
  2. Island of Stone
  3. The Hopeless Distance
  4. Mausoleum
  5. The Signal
  6. Ringing The Changes
  7. With The Giants
  8. Citadel of The Fly
  9. A Winters Night On Sentinal Hill