Platebutikken Tiger

Independent record store based in Oslo.
Ships internationally

— Hours —
12 - 18 (17)

Hammersborggata 18, 0181 Oslo
tiger@tigernet.no // +47 47 45 00 89

Display prices in:

Cart ( 0 NOK )

Your cart is empty

Blinding Blue Neon

VESTKYST RECORDINGS Oct 12th 2018
CD

Det skyller en bølge av norsk kvalitetscountry- og americana over oss – en tendens som har pågått i flere år nå. Men blant pionerene i denne nye bevegelsen finner vi blant annet The Northern Belle.

Siden slippet av The Northern Belle sitt første album The Northern Belle har bandet fått muligheten til å spille med kremen av Norges americanamiljøet (Marit Larsen, Bendik Brænne, Darling West og Torgeir Waldemar), sluppet livealbum fra Oslo Konserthus og spilt på festivaler som blant andre Bukta, Piknik i Parken og Øyafestivalen. Bandet har opptrådt mye rundt de siste årene, og har varmet opp for artister som Ida Jenshus, Sturgill Simpsons og Monica Heldal. De har også gjestet programmer som God Morgen Norge og Ruben på P3, og låtene spilles jevnlig på radio. The Northern Belle blir ofte trukket fram som en av de ledende bandene innenfor framtiden i norsk country (Aftenposten: Robert Hoftun Gjestad, Klassekampen: Tom Skjeklesæther, Dagbladet: Øyvind Rønning).

Andrealbumet Blinding Blue Neon har enda flere elektriske elementer enn debutplaten. Både låtskrivingen og soundet har utviklet seg enormt, men bandet blander fortsatt den tradisjonelle hardingfela med amerikansk country.