Platebutikken Tiger

Independent record store based in Oslo.
Ships internationally

— Hours —
12 - 18 (17)

Hammersborggata 18, 0181 Oslo
tiger@tigernet.no // +47 47 45 00 89

Display prices in:

Cart ( 0 NOK )

Your cart is empty

Napkin Poetry

VOICES OF WONDER Jan 11th 2019
Vinyl
279 NOK
Buy

Med låter som Dancing in the Backyard, Come Back to Me, (In That) Premature Way, og ikke minst Supergirl, var Minor Majority med på å prege det første tiåret av 2000-tallet i norsk musikk. Minor Majority ga seg i 2010, men gjorde livecomeback i 2014 da de markerte 10-årsjubileet for gjennombruddsplaten Up For You & I med en utsolgt konsert på Sentrum Scene i Oslo. Siden har de spilt på Rockefeller årlig, til utsolgte hus hver gang. I 2019 markerer Minor Majority 20 år som band, og 11.januar gir de ut et nytt album kalt «Napkin Poetry» - hele 10 år etter forrige plateutgivelse «Either Way I Think You Know».


Tittelen på det kommende albumet antyder både noe lett og noe tungt - noe spontant og noe som er veloverveid og ambisiøst. Denne tosidigheten er beskrivende for musikken på plata, og oppsummerer kanskje også hvor bandet befinner seg mentalt for tiden.

«Napkin Poetry» inneholder 12 nye sanger som i all hovedsak ble innspilt live i Ocean Sound Studio på Giske første uken i april, 2018. Roar Nilsen (Marie Munroe, Erlend Ropstad) har vært tekniker og produsent, Andreas Eide Larsen (Marit Larsen, The Dogs) har mikset og George Tanderø (a-ha, Kari Bremnes) har mastret albumet. Låtene er - med to unntak - skrevet av Pål Angelskår, mens tekstene i all hovedsak er skrevet i tospann med Sjur Lyseid (The Little Hands of Asphalt.) De to traff hverandre ved en tilfeldighet på en flyplass i Bodø i 2016 og begynte et låtskriversamarbeid noen uker senere i Oslo. Det har vært et uttalt ønske fra Angelskår om å skrive mer fortellende tekster denne gangen, små historier snarere enn mentale snapshots.

På det nye albumet vil du finne flere av de hektende, velarrangerte poplåtene som ga Minor Majority så mye radiotid på midten av 2000-tallet, men også saktegående, storslått rock i samme landskap som Spain, Midnight Choir og Tindersticks på sitt mest melodiske. Bandet selv nevner The Cardigans, The Jayhawks, Elliott Smith og Neil Youngs Crazy Horse som viktige inspirasjonskilder. Roar Nilsens produksjon er åpen og varm og fanger bandet Minor Majority tydeligere enn på tidligere utgivelser.

Utgivelsen følges opp av en stor turné vinteren og våren 2019, Minor Majoritys første siden 2010.

Minor Majority debuterte i 2001 med albumet Walking Home From Nicole's og har gitt ut ut seks kritikerroste album, som til sammen har solgt mer enn 180 000 fysiske eksemplarer. I 2006 vant de Spellemannpris i klassen «beste popgruppe» for plata Reasons to Hang Around. Bandet har spilt over 500 konserter og turnert over hele Europa.

Minor Majority er:
Pål Angelskår: Vokal, akustiske gitarer
Jon Arild Nupen-Stieng: Akustiske og elektriske gitarer, vokal
Henrik Harr Widerøe: Bass, piano, fløyte, vokal
Harald Sommerstad: Piano, Rhodes, Wurlitzer, Moog
Halvor Høgh Winsnes: Trommer, perkusjon

Tracklist:


Side A
Traveling Light
I`ve Been Here Before
Patricia
Where I Make No Mistakes
Forgive Me

Side b
Lucy
How to Fall
Napkin Poetry

Side c
She`ll Be Alright
Another Year
Can`t Think of a Reason
Trust