Platebutikken Tiger

Independent record store based in Oslo.
Ships internationally

— Opening Hours —
12 - 17

Hammersborggata 18, 0181 Oslo
tiger@tigernet.no // +47 47 45 00 89

Display prices in:

Cart ( 0 NOK )

Your cart is empty

When I Leave

DRABANT Jan 25th 2019
Vinyl
249 NOK
Buy

Temporary, bestående av Jonas Utseth Peitersen og Mikael Øgaard (23 år) slapp sin første EP mai 2017, hvor denne ble bemerket fra flere hold: Med fire av fem låter anbefalt av Urørt på P3 og heftig rotasjon utover året i P3 og P1. Videre har musikken til den fremadstormende duoen også blitt brukt i de to siste sesongene av NRK-serien «Unge Lovende».

Med fulle hus på Trondheim Calling 2017, UKA 2017, Molde-Jazz 2017, og Øya Festivalens Klubbdag både 2017 og 2018, som en knippe av konsertopptredener de siste årene, har duoen bygd et ekstatisk og stemningsfullt live-show hvor det veksles mellom duo og band på scenen.

I prosessen av å stadig vokse seg større har duoen samtidig benyttet de siste par årene i Brygga Studio i Trondheim, og satt sammen sitt debutalbum, som nå utgis fredag 25. januar!

Med klare nikk til artister som bl.a. The Tallest Man on Earth, Jonas Alaska og Whitney, har de to 23-åringene satt sammen et album bestående av elleve helt nye låter. Her står disse låtene, i lys av Temporary sitt live-utrykk, i vekslingen mellom forskjellige besetninger. Dette, fra det storslåtte arrangementet i tittellåten «When I Leave», preget av flere lag med vokalharmonier, synther og et orkester av 12-strengere, og videre til den helt nedstrippede låten «Closing time» hvor det er større rom for stillhet og ettertanke. Temporary beveger seg innenfor folk-pop sjangeren, men viser med sin albumdebut hvordan denne kan utfordres og strekkes innenfor sitt melankolske landskap av vokalharmonier og fengende melodilinjer.

Sporliste

Side A:

1. Wrecked
2. Now I Know
3. Recall
4. Was I Here
5. Ballad of a Sad Man
6. Now

Side B:

1.Don’t Feel Like Home
2.I Will Never Love You (Acoustic)
3.Closing Time
4.When I Leave
5. Outro