Platebutikken Tiger

Independent record store based in Oslo.
Ships internationally

— Opening Hours —
10 - 17

Hammersborggata 18, 0181 Oslo
tiger@tigernet.no // +47 47 45 00 89

Display prices in:

Cart ( 0 NOK )

Your cart is empty

Nordlengselstyranniet

FUCKING NORTH POLE Dec 06th 2019
Vinyl

NORD MOT NORD oppstod i Svolvær høsten 2014 og består av medlemmer fra band som Vanskapt, Lofast, Turdus Musicus, DIE A LEGEND og Kamikaze a Go Go. Bandet ble etablert av Peter Rasmussen og Fredrik Olsen - hvorpå de raskt tok kontakt med en gammel kjenning fra den nordnorske hardcorescenens livsbejagede morgenstund - vokalist Carl Christian Lein Størmer som hoppa på Hurtigruta fra Tromsø og ned til sitt barndoms paradis Svolvær. Ei uke senere var bandets selvtitulerte debut-10-tommer både dogmatisk spilt inn på et stereospor og tilgjengelig i cybersfæren.

Bandet har siden da spilt utvalgte lettere sagnomsuste livekonserter, og sommeren 2016 gikk de igjen i studio og spilte inn sin debutfullengder, før de etter endt innspilling og mix innså at dette ikke holdt mål, regelrett forkasta produktet, og begynte fra scratch. I mellomtiden rekruttertes også Tommy Forsaa på bass, mannen som etter sigende også er vokalist Lein Størmers store vokale forbilde fra hans tid i det legendariske Svolværhardcorebandet Vanskapt.

Fredag 6. desember kommer omsider bandets debutfullengder NORDLENGSELSTYRANNIET. Musikalsk refereres det til sentrale punkter i både hardcore- og metalhistorien, men det hele ikles en nordnorsk attityde, følelse og ikke minst språkdrakt, og gir det et uttrykk som er akkurat det det er: Et potent skrik fra det dypeste av den nordnorske undergrunnen. Spekket med nyanser og gjesteopptredener som spenner fra nordnorsk hiphops tungvekter Joddski, til kontemporære hardcorefigurer som Aslak fra Ondt Blod, Fritz fra Attan og ikke minst, åtte år gamle Emily Olsen Ebeltoft som her gjør sin platedebut. Tematisk inntar verket en tilsynelatende ambivalent - om ikke schizofren - holdning, der det bukseres tilforlatelig fra satire til bekmørk suicidromantisering fra et kutt til et annet, før man gang på gang returnerer til et underliggende paradoks innprentet i den nordnorske folkesjela: Kampen mellom megalomane storhetsforestillinger og nedarva mindreverdighetskomplekser. Og som det allerede i bandnavnet reflekteres over: Er det i sannheten kampene internt i nord som holder oss tilbake, snarere enn sentralmakta i sør?