Platebutikken Tiger

Independent record store based in Oslo.
Ships internationally

— Hours —
12 - 18 (17)

Hammersborggata 18, 0181 Oslo
tiger@tigernet.no // +47 47 45 00 89

Display prices in:

Cart ( 0 NOK )

Your cart is empty

Force Majeure

KRÅKESØLV Feb 28th 2020
Vinyl
299 NOK
Preorder


Når rockebandet Kråkesølv skulle i gang med innspillingen av sitt sjette album, valgte de å dra tilbake dit hvor det hele startet. I et gammelt hønsehus et lite stykke utenfor Bodø sentrum har bandet rigget til et midlertidig studio. Her har de spilt inn og produsert albumet helt på egenhånd, og nå utgir de det på eget plateselskap. Det var også i det samme hønsehuset at mye av grunnlaget for det kritikerroste debutalbumet «Trådnøsting» (2009) ble lagt, et album som ble feiret med en reutgivelse på vinyl og egen turnè i 2019. Nå, i 2020 er det 10 år siden oppfølgeren «Bomtur til jorda» ble gitt ut, som gav bodøbandet sin første (og foreløpig eneste) Spellemann.

Selv om Kråkesølv fra Bodø er et band med stor b, består indiegruppa av fire ganske forskjellige musikalske individer. Fra Fredrik Olsens sine catchy og ordspill-rike låter, via Kristoffer Unstad som låter litt som en motvekt, med det røffe uttrykket og sårbare tekstmaterialet, til lillebror Petter Unstad sine låter som pleier å vokse seg fram sakte, men sikkert – og fem år senere står de der som både tidsminner fra tiden de kom ut, men også som tidløse, eksistensielle påminnelser på livets store spørsmål. De tre ulike tekstuniversene på dialekt møtes i det unike indierock-lydbildet som etterhvert har blitt Kråkesølv sitt varemerke, og som mikses sammen av trommis Jørgen Smådal Larsen i studio.

Få band fra Nord-Norge kan vise til samme merittliste som Kråkesølv fra Bodø. Det har blitt fem kritikerroste album, hundrevis av klubbkonserter, Spellemannpris og opptredener på Norges største festival-scener, men bandet har ingen planer om å legge inn årene, og nå er det klart for nytt album og releaseturnè.